Veel gestelde vragen voor gastouders

Populaire vragen

 • Hoe word ik gastouder bij Gastouderbureau de Glazenstad?

  Je kunt je via onze website direct aanmelden als gastouder. Mocht je liever eerst wat meer informatie willen, dan kun je contact met ons opnemen en dan maken we op korte termijn een afspraak. 

 • Wat zijn de kosten?

  Jouw eigen tarief mag je zelf bepalen. Je kunt hier afspraken over maken met de vraagouders. Gastouderbureau de Glazenstad rekent een bemiddelingstarief aan de vraagouders. Voor de gastouders hebben wij nog enkele gunstige voordelen op het gebied van cursussen. 

 • Wat kunt u als gastouder van Gastouderbureau de Glazenstad verwachten?

  Wij ondersteunen bij de werving en selectie van de opvangkinderen, begeleiden het gehele traject van aanmelding t/m de evaluaties. Je hebt één vast contactpersoon die altijd bereikbaar is om jou te helpen bij (pedagogische) vraagstukken. Je krijgt een inlogcode van onze werkomgeving PortaBase waarin je al jouw documenten en informatie gemakkelijk kunt verwerken. Ook biedt Gastouderbureau de Glazenstad meerdere mogelijkheden voor vakinhoudelijke ontwikkeling. 


Aanmelden

 • Hoe kan ik mij aanmelden?

  Je kunt je aanmelden via onze website of je kunt contact met ons opnemen via 0643143406 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Aan welke criteria moet ik voldoen?

  Het allerbelangrijkste is dat je graag een veilige en stimulerende omgeving aan kinderen wil bieden. Ook vinden wij het belangrijk wat jouw ervaring is, leefstijl en motivatie. Maar om de kwaliteit goed te kunnen borgen vragen we natuurlijk nog veel meer van jou.

 • Hoeveel kinderen mag ik tegelijk opvangen?

  • Je mag maximaal 6 kinderen van 0 tot 13 jaar tegelijk opvangen. Dit aantal is inclusief eigen kinderen tot 10 jaar.
  • In deze groep mag je maximaal 5 kinderen jonger dan 4 jaar tegelijk opvangen, inclusief eigen kinderen tot 4 jaar.
  • In deze groep mag je maximaal 4 kinderen van 0 en 1 jaar oud opvangen, waarvan maximaal 2 van 0 jaar, inclusief eigen kinderen van deze leeftijd.

Vragen over veiligheid, kwaliteit en borging.

 • Waar moet mijn woning aan voldoen?

  De locatie voor gastouderopvang moet voldoen aan verschillende eisen:

  • een aparte slaapruimte voor kinderen jonger dan 1,5 jaar
  • voldoende speelruimte binnen en buiten
  • een volledig rookvrije woning
  • voldoende goed werkende rookmelders
  Deze eisen worden ieder jaar door het gastouderbureau gecontroleerd.
 • Hoe wordt de kwaliteit gewaarborgd?

  Gastouderbureau de Glazenstad maakt gebruik van diverse tools om de veiligheid en kwaliteit te waarborgen. Onze gastouders werken volgens het pedagogisch plan dat door ons is opgesteld en goedgekeurd door de GGD. Volgens de richtlijnen nemen wij bij onze gastouders eenmaal per jaar de RI&E (risico inventarisatie en evaluatie) af. Indien nodig stellen we met de gastouders een actieplan op om aan alle punten te voldoen. Verder houden we nauw contact met onze gastouders om eventuele knelpunten bespreekbaar te maken en te ondersteunen bij (pedagogische) vraagstukken. Om te zorgen dat onze gastouders de kwaliteit kunnen bieden waar wij naar streven, bieden wij diverse cursusses, workshops en trainingen aan.


Vragen die nog niet zijn gesteld, maar waar je wel graag antwoord op wil hebben

 • Heb ik een gastouderverzekering nodig?

  De gastouderverzekering is onmisbaar voor gastouders. Ben je gastouder? Dan is het verstandig om een gastouderverzekering af te sluiten. Particuliere verzekeringen zoals jouw aansprakelijkheidsverzekering particulieren dekken namelijk geen schades die tijdens jouw werk ontstaan.

 • Hoe gaat de kassiersfunctie van Gastouderbureau de Glazenstad in zijn werk?

  In ons uitgebreide uren- en administratiesysteem hebben zowel ouders als gastouder toegang tot alle urenoverzichten, facturen, vergoedingsoverzichten, betaalstatussen van facturen en jaaroverzichten. Gastouderbureau de Glazenstad streeft ernaar om binnen drie werkdagen na betaling van de vraagouder, de gastouder uit te betalen. 

 • Hoe werkt de urenregistratie van Gastouderbureau de Glazenstad?

  Gastouderbureau de Glazenstad werkt met een zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk uren- en administratiesysteem. Uiterlijk op de laatste dag van de maand dient de gastouder haar opgevangen uren in. De gastouder kan hiervoor inloggen in het systeem van Gastouderbureau de Glazenstad. De gastouder kan heel gemakkelijk per kind het aantal opgevangen uren indienen en verzenden. Als de gastouder de uren heeft verzonden ontvangt de ouder een bericht met daarin de melding dat er een nieuwe urenregistratie is ingediend. De ouder kan dan ook inloggen in het systeem om vervolgens de opgevangen uren goed te keuren of af te keuren. Bij goedkeuring worden de uren gefactureerd en bij afkeuring van de opgevangen uren ontvangt de gastouder hiervan een bericht met het verzoek om de urenregistratie aan te passen.


Heb je nog andere vragen?